Scoren met een perfecte grasmat

De voetbalkalender loopt helaas niet samen met die van de grasgroei. Net wanneer de grasmat het meest kwetsbaar is krijgt ze de zwaarste belasting door wedstrijden en trainingen. De grasmat wordt weggespeeld en dikwijls beschadigd in de diepte en er moet regelmatig gemaaid worden. Grassen voor sportvelden moeten dus een sterke groeikracht vertonen, om telkens opnieuw het verloren evenwicht te herstellen en openingen in de grasmat op te vullen. Taymans zorgt ervoor dat de grassen ononderbroken kunnen beschikken over alle nodige voedingsstoffen in aangepaste hoeveelheden.

Voor een voetballer of voor de grasmat, juiste voeding is uiterst belangrijk om in topconditie te zijn.

Een cocktail van meststoffen. Stikstof, fosfor, kalium. Essentiële voedingsstoffen voor de grasmat om mooi groen en gezond te blijven. Wat, hoeveel, wanneer? Taymans levert u met kennis van zaken de juiste producten op het juiste moment.

Stikstof (N). Tijdens het voorjaar krijgt het gras een groeispurt en heeft dan absoluut voldoende stikstof nodig voor de opbouw van de plantencellen.

Extra fosfor (P). In juni remt de grasgroei af. Droogte en bloei laten niet alleen het gras trager groeien. Ook de wortels krimpen. Fosfor bevordert de wortel-ontwikkeling en daardoor de opname-capaciteit en de stevigheid, zodat het beter bestand is tegen een sliding.

Kalium (K) om de grasmat klaar te maken voor de winter. Door droogte en vorst krijgt een voetbalveld het tijdens de winter immers zwaar te verduren. Kalium zorgt voor de waterhuishouding van de grasplant. Een kaliumrijke grasmat is weerbaarder tegen ziektes en tegen slecht weer.

IJzer (Fe), Calcium, Magnesium. Is het terrein toch niet meer mooi groen? Door uitzonderlijke weersomstandigheden, door verkeerde bemesting, door een verzuurde bodem. Een behandeling met een ijzerhoudende meststof, calcium of magnesium zorgt ervoor dat het evenwicht weer hersteld wordt en het gras er snel weer schitterend groen uitziet, op tijd voor die belangrijke TV-uitzending.

 • “We kunnen al vele jaren rekenen op de perfecte service van Taymans. Vandaag besteld, morgen geleverd.”

  Luc Van Muysen | hoofdgreenkeeper Keerbergen Golf Club

 • "Taymans is al meer dan 20 jaar één van onze leveranciers. Het Taymans-team, de service en de competentie zijn top en onze samenwerking is altijd een succes geweest! Een must-have leverancier voor golfclubs!"

  Frank Drumel | hoofdgreenkeeper van Royal Waterloo Golf Club

 • "Reeds vele jaren werk ik samen met Luc Taymans. Dit is altijd heel correct verlopen, met goede kennis van zaken, wat een unicum is in België."

  Martin Sonnaert | hoofdgreenkeeper Royal Latem Golf Club

 • "Altijd correct, snelle levering, desnoods s’avonds laat, of zondag. Gunstige prijzen, zeer vriendelijke zakenman. Is altijd bereid om advies te geven of hiervoor de juiste man te contacteren."

  Luc De Bie | hoofdgreenkeeper ternesse golf & country club en zaakvoerder 'The greenkeeper, tuinaanleg en onderhoud' www.the-greenkeeper.be

 • "Taymans levert ons met veel kennis van zaken de juiste producten op het juiste moment. Steeds een vlekkeloze service en een aangename samenwerking."

  Philippe De Wispelaere | greenkeeper Royal Golf Club de Belgique