Onderhoud van een golfbaan is geen lucky shot, maar een afgemeten hole-in-one

Van alle sportgrasvelden stelt het golfterrein wel de meest verschillende en de hoogste eisen aan de bemesting. Zowel voor de tees, de fairways als voor de greens moeten de nodige voedingsstoffen telkens aangepast worden aan de plaatselijke omstandigheden en aan het toepassingsgebied.

Hoe kan Taymans de greenkeeper helpen?

Graszaden. Elke zone van de golfbaan heeft specifieke vereisten en dus ook specifieke grassoorten die aan die vereisten moeten voldoen. Op de greens bijvoorbeeld is een hoge balsnelheid nodig en dus ook dichte grasmat met een hoge bespelingsintensiteit en een hoge ziekteresistentie. De grassoorten moeten bovendien bestand zijn tegen zeer kort maaien. Roodzwenk, struisgras, ... Taymans weet als greenkeeper perfect welk graszaad het gewenste resultaat oplevert.

Preventieve en curatieve behandeling van droogteschade. Droge, rosse plekken of plasvorming. Dry patch problemen doen zich meestal voor op greens maar zijn perfect te voorkomen. De juiste wetting agent is hierbij van belang. Wetting agents zorgen ervoor dat er maximaal gebruik wordt gemaakt van het beschikbare vocht.

Bodemverbetering. Bodemverbeteraars zijn noodzakelijk om de structuur en het bodemleven te optimaliseren en de gezonde groei van grassen te garanderen.

Schimmels voorkomen. Fusarium, Rooddraad, Dollar Spot, ... schimmels zijn de vrees van elke greenkeeper. Beter voorkomen dan genezen dus aan de hand van de juiste fungicides.

Meststoffen. Kalium, stikstof, magnesium, ijzer, fosfor ... grassen hebben nood aan voedingsstoffen. Langzaam werkende meststoffen, volledig of semi gecoate meststoffen, vloeibaar of fijngranulaat... Taymans weet met wat en wanneer uw gras moet bemest worden en levert de producten volgens een maatwerk bemestingsplan.

 • “We kunnen al vele jaren rekenen op de perfecte service van Taymans. Vandaag besteld, morgen geleverd.”

  Luc Van Muysen | hoofdgreenkeeper Keerbergen Golf Club

 • "Taymans is al meer dan 20 jaar één van onze leveranciers. Het Taymans-team, de service en de competentie zijn top en onze samenwerking is altijd een succes geweest! Een must-have leverancier voor golfclubs!"

  Frank Drumel | hoofdgreenkeeper van Royal Waterloo Golf Club

 • "Reeds vele jaren werk ik samen met Luc Taymans. Dit is altijd heel correct verlopen, met goede kennis van zaken, wat een unicum is in België."

  Martin Sonnaert | hoofdgreenkeeper Royal Latem Golf Club

 • "Altijd correct, snelle levering, desnoods s’avonds laat, of zondag. Gunstige prijzen, zeer vriendelijke zakenman. Is altijd bereid om advies te geven of hiervoor de juiste man te contacteren."

  Luc De Bie | hoofdgreenkeeper ternesse golf & country club en zaakvoerder 'The greenkeeper, tuinaanleg en onderhoud' www.the-greenkeeper.be

 • "Taymans levert ons met veel kennis van zaken de juiste producten op het juiste moment. Steeds een vlekkeloze service en een aangename samenwerking."

  Philippe De Wispelaere | greenkeeper Royal Golf Club de Belgique